29 Μαρτίου 2008

Earth Hour 2008

Αναδημοσίευση άρθρου απο: Κοσμικός άξονας

29 Μαρτίου 2008 έρχεται η ώρα που πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια και να κλείσουμε τα φώτα.

Στις 8 το απόγευμα και για μία ώρα ο κόσμος θα συντονιστεί στην "Ώρα της Γης".

Το Earth Hour είναι μια πρωτοβουλία που άρχισε για πρώτη φορά στις 31 Μαρτίου 2007 στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας υπό την αιγίδα της WWF με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τις καταστροφικές κλιματολογικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτή η συγκριτικά μικρή - σε παγκόσμιο επίπεδο - συμμετοχή των 2μιση εκατομμυρίων ανθρώπων που έσβησε τα φώτα και έκλεισε τις περιττές ηλεκτρονικές συσκευές είχε θεαματικά αποτελέσματα αφού η εξοικονόμηση ενέργειας όπως προέκυψε από σχετικές έρευνες ήταν σημαντικότατη.

Στις 29 Μαρτίου 2008, η κοινή αυτή προσπάθεια παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις αφού καλούνται να πάρουν μέρος όλες οι μεγαλουπόλεις της υφηλίου με τη συμμετοχή 30 εκατομμυρίων πολιτών αλλά και χιλιάδων επιχειρήσεων.

Με τις πρόσφατες ενοχλητικές διακοπές της ΔΕΗ στην ηλεκτροδότηση της χώρας μας, μια τέτοια προσπάθεια ενδεχομένως να ακούγεται οξύμωρη αλλά σε καμία περίπτωση δεν παύει να μας αφορά αφού η απειλή για το περιβάλλον συνεχίζει αδίστακτα.

Καλώ λοιπόν τους όποιους ευαισθητοποιημένους να το διαδώσουν και να συμμετέχουν σε αυτόν τον κοινό αγώνα για το μέλλον του πλανήτη μας.
29 Μαρτίου 2008 - 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος - Ώρα της Γης
Για περισσότερες πληροφορίες Earth Hour 2008


65 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"...σε καμία περίπτωση δεν παύει να μας αφορά αφού η απειλή για το περιβάλλον συνεχίζει αδίστακτα."

Καιρός είναι! "...να ανοίξουμε τα μάτια και να κλείσουμε τα φώτα."

Πολύ καλό το θέμα σου! Καλημέρα :)

Σπύρος είπε...

Οκ θα ρίξω τον ΓΕΝΙΚΟ απο το σπίτι και θα κάτσω μια ωρίτσα με κεριά δεν με χαλάει :)

Ιφιγένεια είπε...

Δεν θέλει κόπο , θέλει τρόπο !!
Καλημέρα !

Madame de la Luna είπε...

Και μακάρι να μην ήταν μόνο μια φορά το χρόνο... Καλημέρα σου.

Artanis είπε...

Το άκουσα στις ειδήσεις του Σκάϊ, και μάλλον θα το κάνω...Δεν ξέρω βέβαια τί άλλο μπορεί να βγει εκτός από το να κάνω οικονομία στη ΔΕΗ που θα μου το πουλήσει ακιβότερο αύριο, αλλά τουλάχιστον και το περιβάλλον θα βγει κερδισμένο...Καλημέρα...

sombraluz είπε...

Ωραία και καλά όλα τούτα. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση,road. Αλλά μήπως έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα και οι λύσεις βρίσκονται κάπου αλλού;Καλημέρα.

Φωτεινή S είπε...

Συμμετέχω και αναμεταδίδω.
Αν τα καταφέρω να αναρτήσω όλα αυτά.

Μαργαρίτα είπε...

Καλημέρα... σπουδαία πληροφορία..
δεν το είχα ακούσει!! Καλά έκανες
φίλη μου που μας το είπες :))

Πολλά φιλιά***
Καλό Σ/Κ

Roadartist είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Μου άρεσε πολύ η χτεσινή βροχή, την χρειαζόμασταν, δίψαγε η γή.. καθάρισε και λίγο ο τόπος..μου άρεσε και ως εναλλαγή!

Λοιπόν..

@ Το τερας της "αμάθειας": Κέρας μου.. :) ευχαριστώ πολύ για το link που άφησες, αυτή η διαφήμιση με το παιδί όποτε την πετυχαίνω στη tv την αφήνω να παίζει.. Ειναι συγκλονιστικός ο πιτσιρικάς και όλα όσα λέει..Η ιδέα του θέματος είναι του κοσμικού άξονα.. απο τον οποίο το δανείστηκα Καλημερα :)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Kαλημέρα lock, και εγώ αυτο θα κάνω μάλλον! Αυτό σκέφτομαι τουλάχιστον..άσε που τα κεριά μου αρέσουν έτσι κ αλλιώς.. οπότε μια ευκαιρία ακόμα.. :)

Roadartist είπε...

@ Ιφιγένεια: Καθόλου κόπο..

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna: Καλημέρα Κυρά του φεγγαριού..βλέποντας το σχετικό βιντεάκι αυτό σκέφτηκα.. Γιατί να μην γίνονται τέτοιες προσπάθειες περισσότερες απο μια φορά το χρόνο..Θα έπρεπε πραγματικά να γίνεται συχνότερα.. νομίζω οτι τότε θα είχε και καλύτερα αποτελέσματα..

Roadartist είπε...

@ Artanis: Καλημέρα Αρτανις μου, τελικά ευτυχώς που υπάρχουν και οι ειδήσεις του ΣΚΑΙ, στις οποίες ενημερώνεσε και για κάτι σωστά.. Και εγώ αν ειναι αυτές βλεπω..των υπόλοιπων καναλιών τις εχω πλεον καταργησει.. Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις, οπωσδήποτε ειναι μια θετική κίνηση..

Roadartist είπε...

@ sobraluz: Καλημέρα! Σίγουρα έχουνε συμβολικό χαρακτήρα αυτές οι κινήσεις και σίγουρα οι λύσεις είναι αλλού! Αλλά για να προβούμε σε αυτες τις λύσεις..χρειαζόμαστε αρχικά (τι "αρχικά" θα μου πεις εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση στο κλίμα..) και τις συμβολικές κινήσεις, όπου θα περαστεί το μήνυμα σε όλους..

Εμένα με ενόχλησε περισσότερο, οτι ενώ έχουνε δηλώσει επίσημη συμμετοχή στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή κίνηση πολλές χώρες, η Ελλάδα έμεινε αμέτοχη.

Μόνο εχτές διάβασα οτι ο Δήμος ΑΘηναίων θα συμμετάσχει κ αυτός και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά και στο Λυκαβηττό για μία ώρα..
Εκτός απο το Δ. ΑΘηναίων και ο Δήμος της Αίγινας..
Δεν θα μπορούσαν όλοι να συμμετείχαν σε αυτή τη κίνηση?
ΑΝ δεν μπορούμε ούτε σε μια τόσο απλή πρωτοβουλία να λάβουμε μέρος, τότε τι να πω..μάλλον δεν θα κάνουμε ούτε κάτι περισσότερο..

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή: Καλημέρα Φωτεινή μου, εντάξει αν δε μπορέσεις να τα αναρτήσεις όλα αυτά :) ανάρτησε μόνο το "ζουμί" της υπόθεσης.. :)

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Καλημέρα Μαργαρίτα, σήμερα στις 8 κλείνουμε τα φώτα, ανάβουμε κεριά, και αυτή τη φορά απο επιλογή δικά μας..και οχι της ΔΕΗ :) ΦΙΛΙΑ :)

Constantinos είπε...

Ιδέα δεν είχα...

Είμαι μέσα! Εξ άλλου με τα κεριά να φωτίζουν το σπίτι είναι πολύ ρομαντικά...;)

FREE είπε...

Kalhmera,tha prospathhsw na riksw k egw to geniko gia 1 writsa!!einai ena zhthma pou afora olous mas.(wreo spotaki gia to earth hour 2008)!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Καλημέρα , καλλιτέχνιδα! Αν δεν κάνω λάθος και η αλλαγή της ώρας αύριο τα ξημερώματα , έχει τον ίδιο στόχο , την εξοικονόμηση ενέργειας.

Βάσσια είπε...

Κακι φυσικά θα το πράξουμε!

Διάβαζα χθες στο blog
ΕΝΕΡΓΟΙΠΟΛΙΤΕΣ

"Στις 31 Μαρτίου 2007, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι του Σύδνεϊ συμμετείχαν στην Ώρα της Γης και κατάφεραν να μειώσουν την κατάναλωση της πόλης τους κατά 10,2% σβήνωντας μονάχα τα φώτα τους για μία ώρα".


Προσωπικά πιστεύω ότι τίποτα "δεν πάει χαμένο" όσο αγωνιζόμαστε όπως και όσο μπορούμε.

Καλημέρα :-)

Roadartist είπε...

@ Constantinos: Χαίρομαι που το έμαθες τότε! Συμφωνώ οτι τα κεριά ειναι ρομαντικα :) :) Καλο σαββατο!

Roadartist είπε...

@ FREE: Καλημέρα free :) όπως το είπες μας αφορά όλους!

Roadartist είπε...

@ ο δυσλεξικός δάσκαλος: Καλησπέρα Δάσκαλε, δεν κάνεις λάθος..για εξοικονόμηση ενέργειας έγινε.. Μη το ξεχάσουμε..στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιώννα μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00!!!!

Roadartist είπε...

@ Vassia: Καλησπέρα σου Βάσσια! Ναι έστω και μια ωρα είχε τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Σε τέτοιες ενέργειες συμμετέχουμε όλοι, όντως τίποτα δεν παει χαμενο :)

H.Constantinos είπε...

Earth Hour με την ευγενική χορηγία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ...
Μετά τους πολλαπλούς νευρικούς κλονισμούς και τις αλεπάλληλες υστερικές κρίσεις του τελευταίου διαστήματος, δεν νομίζω ότι θα ανταποκριθεί και πολύς κόσμος στη χώρα μας...
Αλλωστε, το συνδικαλιστικό κίνημα με την οικολογική ευαισθησία που το χαρακτηρίζει, φρόντισε να κάνουμε τεράστια οικονομία στο ρεύμα, ξοδεύοντας μετά το σχετικό κέρδος σε βενζίνη μποτιλιαρισμένοι στα σβηστά φανάρια.

νατασσΆκι είπε...

Καλή ιδέα -και φυσικά πρέπει να είναι μόνο αφορμή, μια φορά δεν είναι αρκετή, εδώ που έχουμε φτάσει τον πλανήτη...

Καλό και φωτεινό Σαββατοκύριακο, με λιακάδες μέσα κι έξω!!! ;)

Φιλάκια πολλά
:))

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και θα το κάνω!!!
Για μια ώρα δεν έγινε και τίποτα..:)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Κωνσταντίνε αυτή τη φορά είναι κάπως διαφορετικό.. αυτή τη φορά ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι προγραμματίζουμε και κατεβάζουμε το ΓΕΝΙΚΟ στη ΔΕΗ..
Δεν μας κουμαντάρουν αυτοί..εμείς κάνουμε το πρόγραμμα μας, κανονίζουμε αναλόγως τις δουλειές μας και μόλις παει 8.. τους κατεβάζουμε τα φώτα (θα θέλαμε να τους τα 'αλλάξουμε' τελείως αλλά δεν μπορούμε..αυτό όντως το κάνουν αυτοί..) Φιλιά καλό σαββάτο :)

Roadartist είπε...

@νατασσάκι: Καλησπέρα Νατασσάκι, ας κάνουμε κάτι όσο μπορούμε.. γιατί η γη πραγματικά υποφέρει. Και μετά απο τις φωτιές του καλοκαιριου, ειδικά η κατάσταση στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη..Νοσεί το περιβάλλον! Και μαζι του και εμείς. Αλληλένδετες οι ζωές μας..
Ναι λιακάδες παντού, και έξω αλλά κυρίως μέσα μας. Εχεις τα φιλιά μου!

Roadartist είπε...

@Akon: Ε, ναι δεν είναι τόσο φοβερό, κανονίζουμε όλοι και το κάνουμε..Μόνο προς όφελος μας είναι! Καλησπερα Ακον!

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Ωραία λοιπόν!
Κατεβάζουμε το γενικό, ανάβουμε κεράκια, πιάνουμε την κιθάρα.

Μήπως περάσει η μία ώρα και δεν το καταλάβουμε;

red rose είπε...

Δεν το ήξερα. Σ' ευχαριστώ πολύ και θα το διαδώσω! Καλό απόγευμα να έχεις!

eva είπε...

Έφτασε η ώρα ν' ακούσουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, το ψυχοράγισμα του πλανήτη μας, αυτού που δεν χαρίστηκε από τους γονείς μας, αλλά δανείστηκε από τα παιδιά μας!

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Ευτυχώς που μου το υπενθύμισες.

Καλό Σ/Κ.

fvasileiou είπε...

Δεν ξέρω, βρε παιδιά, αλλά οι ακτιβισμοί αυτού του είδους μου φαίνονται αναποτελεσματικοί και φιγουρατζήδικοι. Χωρίς πραγματικό νόημα.

Τέλος πάντων, μόνο για τον χαβαλέ, που ίσως να σκοτεινιάσει ένα κομμάτι της γης ταυτόχρονα για λίγο, μόνο για τις φωτογραφίες από τον δορυφόρο, ας πούμε "οκ θα το κάνω..."

Cookie είπε...

Κρίμα που δε συμμετέχει η Ελλάδα (Αθήνα).

Το βρίσκω πάντως καλό και αισιόδοξο που συμμετέχουν τόσες μεγαλουπόλεις.

Δεν ξέρω όμως αν αυτή η μία ώρα αρκεί να ευαισθητοποιήσει εκείνους που κάνουν το μεγαλύτερο κακό στον πλανήτη μας.

Ο πλανήτης μας είναι σπίτι όλων μας και πρέπει να τον προσέχουμε.

Φιλιά!

manetarius είπε...

Ελήφθη όβερ!
Το βράδυ για μια ώρα θα θυμηθούμε την απεργία της ΔΕΗ και θα κάνουμε και ρομαντζάδα!
Ευχαριστώ ... για την υπενθήμιση γιατί είπαμε είμαι και μεγάλη γυναίκα (ραντεβού στον συμβολαιογράφο!)

Φιλιά πολλά :))

Roadartist είπε...

@ Γιώργος Χρηστινίδης: Γιώργο νομίζω οτι αυτή θα είναι η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας.. Αν και εγώ κανόνισα να φύγω απο το σπίτι.. οπότε ΟΛΑ Σβηστά για περισσότερες απο μια ωρα, μέχρι να επιστρέψω ξανά :) Καλό Σαββάτο :)

Roadartist είπε...

@ Greek Music: Να είσαι καλά imagine μου, νομίζω οτι αξίζει :)

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p: Ακριβώς Ευαγγελία, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν θέλω να σκέφτομαι οτι το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε ξανά παρόμοιες καταστροφικές φωτιές με το περσινό, δεν θέλω καν να αναλογιστώ τι καύσωνες μας περιμένουν..η χτεσινή βροχή ήταν σαν ευλογία..Ας κάνουμε τουλάχιστον κάτι..

Roadartist είπε...

@ Pan: Να είσαι καλά panako φιλιά κ απο εμενα!

Roadartist είπε...

@ fvasileiou: Καλησπέρα! Εντάξει δεν θα αλλάξει και η ροή της ιστορίας, ούτε θα διορθωθεί αυτόματα με μια τέτοια κίνηση το μέλλον του πλανήτη.. Προσωπικά, πιστεύω οτι απο όσες κινήσεις υπήρξαν στο παρελθόν..ίσως ειναι η μονη που έχει ένα έμπρακτο αποτέλεσμα.
Θυμίζω οτι πέρσι στην αντίστοιχη μέρα υπήρξε μια μεγάλη μείωση της κατάναλωση, σβήνωντας μονάχα τα φώτα για μία ώρα..
Εφέτος η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη..το βλέπω ως ενα μικρό βήμα, προς το θετικό πάντα..

Roadartist είπε...

@Clockwork Plum: Κρίμα που δεν συμμετέχουν όλες οι πόλεις της Ελλάδας..Δυστυχώς δεν ευαισθητοποιεί..Ο πλανήτης πάει απο το κακό στο χειρότερο..και κάποιοι αρνιούνται τα αυτονόητα.. όπως να μειωθούν τα απόβλητα, να υπάρξει ανακύκλωση, να προστατευτούν τα δάση κλπ

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: ε, οχι και μεγάλη, θα εκνευριστώ!!!!!! Αντε!! Ναιιι κλείνουμε τα φώτα :)

Νηφάλια Μέθη είπε...

και εγώ μέσα!

το λιγότερο που μπορόύμε να
κάνουμε..αλλα κάτι είναι
και αυτό..

καλό ΣΚ!!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι πρέπει κάποια στιγμή να τους αλλάξουμε τα φώτα...όχι μόνο να τους τα κλείσουμε.Ειδικά στη χώρα μας που είμαστε χύμα στο θέμα περιβάλλον.Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς συνοδοιπόρισσα

sot είπε...

Δυστυχώς τα κανάλια έχουν πολύ "σοβαρότερα" θέματα να προβάλουν και η ενημέρωση είναι ελλιπέστατη. Ακόμα κι αν είναι τελείως συμβολική η συμμετοχή μας είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί είναι μια μαζική αντίδραση.

faraona είπε...

Αρτιστα μου
εγω θα κλεισω τον διακοπτη...
και μετα θα τον ανοιξω και θα αλλαξω και την ωρα...

Ας κανουμε οτι ειναι ανθρωπινα δυνατο και περναει απο το χερι μας...

φιλια.

Roadartist είπε...

@ nhfalia.methh: Μα γιατί να μη το κάνουμε αυτό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ?? Υποχρεωτικά κάθε μέρα..θα ήταν τεράστιο το όφελος..

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης: Εχεις απόλυτο δίκιο Παναγιώτη! Ειδικά στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ πίσω, και σκέψου οτι θα έπρεπε να είχαμε ευαισθητοποιηθεί όλοι..αφού καήκε η μισή χώρα το καλοκαίρι.. Φιλιά συνοδοιπόρε!

Roadartist είπε...

@ sot:...δεν τους συμφέρει θα χάσουνε πελάτες και τηλεθέαση! Θα έπρεπε όλοι να στήριζαν αυτή τη κίνηση..Συμφωνώ με ότι γράφεις..

Roadartist είπε...

@ Faraona: Όσοι περισσότεροι φαραόνα μου..αχ απο αύριο και θερινή ώρα.. Καλό απόγευμα να έχεις.. :)

iLiAs είπε...

Καλο σαββατοκύριακο αρτίστα :)

Ανώνυμος είπε...

την καλησπέρα μου :)

diavatis είπε...

σε μισή ώρα κλείνουμε τα φώτα και κάνουμε ΠΑΡΤΥ!!!!!!

εγώ και οι μικρές μου το κανονίσαμε... θα ανάψουμε κεράκια και θα απολαύσουμε πατατάκια, κρακεράκια, ξηρούς καρπούς και τα σχετικά...

ευκαιρία για πάρτυ σου λέω...

καλά να περάσεις!

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Επίσης Ηλία μου!! :)

Roadartist είπε...

@ diianeira: Kαλώς το ξανά! Χαίρομαι πολύ γιατρίνα μας :)

Roadartist είπε...

@ diavatis: Αυτό θα πεί ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ μπράβοοοοο :) Ετοιμάζομαι και εγώ λοιπόν να είσαι καλά, να το κάψετε το πελεκούδι χχαχα πολύ χάρηκα !!!

NdN είπε...

Και βέβαια θα συμμετέχουμε! Εδώ στο Λονδίνο η καμπάνια ήταν μεγαλύτερη. Φταίει που έχουμε και δημοτικές εκλογές και οι άγγλοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε τέτοια ζητήματα!

Η αφύπνηση και η αλλαγή νοοτροπίας είναι σημαντικό!

Καλό Σαββατοκύριακο Roadartist!

If...ιγένεια είπε...

Όλα θα τα κατεβάσω προκειμένου να γίνει κάτι..

Μαριλένα είπε...

Aχ καλλιτέχνιδα μου, ήμασταν στο δρομο εκείνη την ώρα..

φιλιά πολλά και καλό βράδυ εύχομαι :))

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Αν και πέρασα καθυστερημένος
είχα ενημερωθεί επί του θέματος
και έκανα κι εγώ το καθήκον μου


καλό Σαββατοκύριακο
καλή μου Roadartist

τσίου!!!

Despoina Chatzipavlidou είπε...

καλύτερα στο σκοτάδι της Δ.Ε.Η. από το σκοτεινό μεσαίωνα του κράτους μας...

Roadartist είπε...

@ NdN : Καλημέρα ndn, είχε τόσο σημαντική κινητοποίηση στην Αγγλία ε? Εδώ καθόλου .. Καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ΙΦ..ιγένεια:
Μαριλενα:
karaflokotsifas :
desapoin3ison:

Σας ευχαριστώ. Καλή Κυριακή να έχουμε, τα φιλιά μου.

Related Posts with Thumbnails